ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΜΠΙΡΙΜΠΑ

Οι κανόνες στη Μπιρίμπα είναι αρκετά εύκολοι και μπορεί να τους μάθει ακόμα  και ένας αρχάριος παίκτης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που περιπλέκει κάπως τα πράγματα είναι η ικανότητα που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να  διαχειριστεί σωστά τα φύλλα του και να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρώσει επιτυχώς μία παρτίδα.

Ας δούμε όμως ποιοι kanones ισχύουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε ένα τραπέζι μπορούν να παίξουν από 2 μέχρι 4 άτομα. Μοιράζονται 11 φύλλα σε κάθε έναν από αυτούς ενώ στην άκρη του τραπεζιού τοποθετούνται ακόμα έντεκα κάρτες για κάθε παίκτη, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Στο κέντρο του τραπεζιού ανοίγει μία κάρτα που αποτελεί τη στοίβα απόρριψης των καρτών ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν κλειστές και από τις οποίες μπορούν να τραβάνε οι παίκτες κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρει κάποιος παίκτης να ταιριάξει τόσο τις αρχικές του κάρτες όσο και τις δεύτερες έντεκα που τον περιμένουν, σε συνδυασμούς τριών ή περισσοτέρων φύλλων δημιουργώντας όμως υποχρεωτικά μία επτάδα. Οι συνδυασμοί μπορεί να είναι των ίδιων φύλλων (πχ πέντε 3άρια ανεξαρτήτου χρώματος) ή διαδοχική σειρά της ίδιας όμως φυλής (πχ 4, 5, 6 σπαθιά). Στην τράπουλα συμπεριλαμβάνονται τα τζόκερ που μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε φύλλο της τράπουλας σε ένα συνδυασμό. Μπαλαντέρ θεωρούνται και τα 2άρια ενώ σε κάθε συνδυασμό δε μπορεί να περιλαμβάνονται περισσότερα από ένα.

 Με το μοίρασμα των φύλλων ξεκινάει η παρτίδα. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού οι παίκτες πρέπει να ταιριάξουν τα φύλλα τους σε τριάδες ή μεγαλύτερους συνδυασμούς ξεφορτώνοντας όλες τις κάρτες από το χέρι τους. Έτσι αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν τις 11 επιπλέον κάρτες, γνωστές και ως μπιριμπάκι ή κουτί. Για να τελειώσει η παρτίδα θα πρέπει κάποιος να σχηματίσει τουλάχιστον μία επτάδα φύλλων έχοντας χρησιμοποιήσει και τα φύλλα από το μπιριμπάκι. Στο τέλος της παρτίδας καταμετρώνται οι πόντοι που έχει ο κάθε παίκτης. Θετικά μετράμε όσα φύλλα έχουν κατέβει σε συνδυασμούς στο ταμπλό ενώ αρνητικά όσα κρατάει ο κάθε παίκτης στο χέρι του.  

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε αίθουσες για να παίξετε online mpirimpa. Έχουμε συγκεντρώσει τις δημοφιλέστερες και πιο αξιόπιστες αίθουσες και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα μπόνους που προσφέρουν, βάζοντας έξτρα χρήματα στο ταμείο σας. Ανοίγοντας ένα λογαριασμό και πραγματοποιώντας μία κατάθεση με πραγματικά χρήματα, είστε σε θέση να ξεκινήσετε άμεσα το παιχνίδι σας.

Εφαρμόστε ένα πλάνο στο παιχνίδι σας για να είστε ανταγωνιστικοί στο τραπέζι σας. Η στρατηγική παίζει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη μίας παρτίδας και η διορατικότητα θα πρέπει να είναι το βασικό σας όπλο. Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι τράπουλας αλλά η τύχη δεν πρόκειται να βοηθήσει ιδιαίτερα ειδικά σε βάθος χρόνου. Ρίξτε μία καλή ματιά και στα υπόλοιπα άρθρα μας για την mpirimpa και προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν καθίσετε σε ένα τραπέζι με πραγματικά χρήματα.